onsdag 9. november 2011

Sjukedag

Eg og Vilde har ein koselig sjukedag heime. Vilde er full av prikkar/blemmer, og har enten fått vannkoppa eller munn, hand, fot sjukdom. Det er veldi vanskeli å sei, for dei to sjukene e veeeldi like syns eg. Vilde har masse blemmer på rompa og låret, et par på armane og føta. Men ingenting inn i hendene, under føtene, i munnen/ansiktet eller på mage/rygg. Så ut i fra det så har ho ingen klare signal om at JO, DET ER VANNKOPPA eller JO, DET ER MUNN, HAND, FOT SJUKDOM! 

Det går munn, hand, fot sjukdom i barnehagen, så derfor trudde eg at det var det ho hadde fått. Men i følge legen så begynte prikkane/blemmene på feil plass så det kunne ikkje vere det. Så han trur det er vannkoppa! 


Her er et bilde av låret hinna. Kva du trur som feila den lisje søte frøkna mi?
Vannkoppa eller munn, hand, fot sjukdom? Eller nåke heilt anna??

Ho er heldivis i godt humør, og er ikkje så veldi sjuke bortsett frå at ho er smittsom :)
Så det blir nok et par daga med heimekos før ho får lov å komme i barnehagen igjen! 

No ligge snuppa i vogna si å søve, så eg skal utnytte anledninga til å fortsette å strikke på blånissehua som eg begynte på i går :)

3 kommentarer:

 1. Det er akkurat slike prikker Kaila har rundt munnen sin nå ! og så har hun blemmer på tunga, og sikkert ned i halsen - for hun klarer verken drikke eller spise "/

  SvarSlett
 2. Kansje Kaila og har mun, hand og fot sjukdom? For eg trur det er det Vilde har.. i løpet av dagen i dag så har ho fått 3-4 blemmer på tunga og 3 prikker oppå handa. Så trur egentli ikkje det er vannkopper..

  SvarSlett
 3. uff og uff, stakkars Vilde. ikkje godt me verken den eine eller andre av dissa sjukdommane. vi har og 3 tilfelle av munn-han-fot i bhg no. ser akkurat like dann ut. vannkoppa hadde ej trutt dei fikk over heile sej, og ikkje så konsentrert som munn...osv.

  gutta her me fikk den sjukdomen for 3 år sida. ikkje noke særleg.

  men munn-han.... smitta FØR de bryte ut, ikkje etter. men godt me nokre ekstra daga heime uansett ja:)

  Lykke til vidare me prikkane, så håpa ej Vilde kjem sej fort til, anten de e vannkoppa eller munn-hand-og-fot sjukdom:)

  Klem Klem Nelly-Kristin

  SvarSlett