onsdag 23. november 2011

En tur på Åse og Moa :)

På mandag var vi en tur til Åse sjukehus med Vilde-mora. Når vi var på ordinær ultralyd når Vilde var i magen så hørte dei en bilyd på hjertet hinna, og kvar kontroll vi har vore på så har dei "kontrollert" dinne bilyden. Og på 1 års kontrollen bestemte dei seg for å henvise oss til barneavdelinga på Åse for å ta EKG og ultralyd. 
Vi fekk time på mandag, og satte kursen mot Ålesund for både sjukehusbesøk og julegaveshopping :)

Ho hadde time kl 10, så det var tidlig opp og avgårde. Ingen problem her i huset da vi har en morgenfugl :) 
Eg var litt nervøs for dinne kontrollen, sjøl om eg ikkje mistenkte at det var nåke alvorlig gale med jenta vår. Ho er frisk, og veldig aktiv.

Litt leik og tøys på venterommet :)
Vi kom inn til ei kjekke dame som tok veldig godt i mot oss. Ho lytta litt på hjertet til Vilde først og ho hørte godt bilyden. Vilde var heilt fasinert over stetoskopet, og fulgte nøye med. 
Sååå kom utfordringa; Vilde måtte ligge i ro ei god stund på sjukebenken mens ho var kobla til EKG og vart tatt ultralyd av. Så da var det fram med underholdaren i meg, og med "Lille Petter Edderkopp" på repeat så låg ho i ro så lenge som det trengtes. 

 Flinke jenta

Og legen var veldig fornøgd etter undersøkelsen og sa at hjertet hinna var heilt perfekt. Det var akkurat passe stort, og det såg heilt flott ut. Så det feilte ho ingen verdens ting :) 
Forklaringa på bilyden kan vere at hjertet til små unga ligge mykje nærmare huda og da høre en alle smålyda mykje bedre, som f.eks at blodet brusa gjennom dei tynne årene, eller små lekasjer som er heilt ufarlige. 

Etter kontrollen på sjukehuset så tok vi turen på Moa.

 Vilde måtte ha seg ei pause i all handlinga :)

Der var det tid for litt julegaveshopping, og litt anna. Vilde fekk seg nåken nye ullkle, kjole osv til feiring av oldermora på Eid i helga og litt diverse smådill til oss voksne :)
Vi avslutta dagen på Peppes Pizza i lag med Sindre :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar