søndag 8. mai 2011

Lidaveten :)

I dag har vore enda en nydeli dag. 
Veiret har vore topp og vi har virkeli kosa oss :) 

Eg begynte dagen med å få sove lenge, søndagane e Torgeir sin dag te å stå opp med Vilde. 

Når eg endeli stod opp så lurte han på om eg va klar te en tur på Lidaveten. Vi har vore så heldige å få lånt oss en bæremeis med Stine og Paul, så da måtte vi sta å teste den :) 

Vi gjor oss klare og kjørte til Ørsta for å hente bæremeisa, og so satte vi kursen mot Lid. 

Vilde va ikkje heilt fornøgd med å bli plassert i meisa, og ville helst ut av igjen med en gang. Vi sleit litt med å feste ho, ho vart litt lita når ho vart plassert opp i der. Men vi fekk festa ho, og når vi begynte å gå så gikk det veldi bra. Ho satt å kosa seg å såg rundt seg. Mens foreldra pusta å pesa seg opp gjennom fjellet. Det va bratt og tungt, men veldi kjekt. 
Vi bytta på å ha Vilde på ryggen.
Det va godt å bevegd seg litt på fjellet igjen :)

Når vi nærma oss toppen begynte VIlde å bli lei, og det vart litt sutring. Men med en gang vi nådde målet og fekk ho ut av meisa, så va ho strålande fornøgd igjen. Ho fekk leike seg litt der oppe, og syns de va kjempe stas med så mykje gras :) 
Når vi hadde såtte der ei stund, kom tre av søskenbarna til han Torgeir springande opp. Vilde syns de va veldi gøy, og hadde full oppmerksomhet heile tida. *stas* 

Vilde sovna på vei ned igjen, og da innsåg vi vel at ho e nok litt lita til å sitte i bæremeisa enda. Ho e litt for kort og smal, så blir nok å vente ei stund før vi prøva igjen. Ho sank sånn sammen og vi fikk ikkje stramma selane og reimane nok til at ho satt behageli. 
Så når vi kom ned på grusveien igjen, så tok eg ho ut av meisa og bar ho i armane ned att til bilen :) 
Alt i alt, så var de en veldi kjekke tur :)

Når vi kom heim så vart det middag og litt leik, før de bar rett i seng. Det vart tidli kveld på lisje frøkna, ho va heilt utslitt av å vere ute mesteparten av dagen :)

Eg har nettopp komt inn att, etter å ha såtte ute på platting å lest ei god bok i den hærlige kveldsvarmen. 
Kjenne eg e gåen i kroppen, og de skal bli godt å finne senga om ikkje så altfor lenge :)

5 kommentarer:

 1. Kor en hærlig tur :) Og hjeelp, tenk om Vilde trilla utfor kanten. Hehe, på dei nederste bilda såg det ut som ho satt heilt på kanten:p

  SvarSlett
 2. Ja, de va en veldi deili tur :)
  Ho sitte ganske på kanten. Men eg e rett ved siden av, rett utfor bildet. Klar te å hoppe bort viss ho begynte å bevege på seg. Men ho satt så fint atte :)

  SvarSlett
 3. Hildegunn Håvoll08 mai, 2011 22:23

  <3

  SvarSlett
 4. Hørtes ut som en deilig tur :)

  SvarSlett